Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Klasika babičiek, noblesa, trochu moderny aj šou – také sú želania väčšiny svadobných párov. Na hostine k najpamätnejšiemu dňu života očakávajú jedlá, ktoré zaujmú a hostia budú o nich ešte dlho hovoriť...

4
porcie
10 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesnakové pesto: Cesnak ošúpeme a rozmixujeme s trochou olivového oleja. Šampiňóny umyjeme pod studenou vodou a zbavíme nožičiek. Potom vydlabeme trochu striedky, zamiešame s nahrubo nastrúhaným oštiepkom a pridáme lyžičku cesnakového pesta.

  2. 2

    Zmesou naplníme šampiňóny a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C. Bagetku rozkrojíme našikmo a 5 minút pred koncom pečenia priložíme bagetku a zapečieme. Upečenú bagetku jemne potrieme pripraveným cesnakovým pestom.

  3. 3

    Baby špenát a polníček namočíme do studenej vody a umyjeme, cherry paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu, v miske ich premiešame s trochou soli. Na tanier postupne ukladáme špenát s polníčkom, ochutené cherry paradajky, navrch šampiňón, priložíme bagetku a pokvapkáme olivovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist