Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
<b>Cesnakové pesto:</b> Cesnak ošúpeme a rozmixujeme s trochou olivového oleja. Šampiňóny umyjeme pod studenou vodou a zbavíme nožičiek. Potom vydlabeme trochu striedky, zamiešame s nahrubo nastrúhaným oštiepkom a pridáme lyžičku cesnakového pesta.
- 2
Zmesou naplníme šampiňóny a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C. Bagetku rozkrojíme našikmo a 5 minút pred koncom pečenia priložíme bagetku a zapečieme. Upečenú bagetku jemne potrieme pripraveným cesnakovým pestom.
- 3
Baby špenát a polníček namočíme do studenej vody a umyjeme, cherry paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu, v miske ich premiešame s trochou soli. Na tanier postupne ukladáme špenát s polníčkom, ochutené cherry paradajky, navrch šampiňón, priložíme bagetku a pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu