Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Klasika babičiek, noblesa, trochu moderny aj šou – také sú želania väčšiny svadobných párov. Na hostine k najpamätnejšiemu dňu života očakávajú jedlá, ktoré zaujmú a hostia budú o nich ešte dlho hovoriť...

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
100 g
100 g
8 ks
4 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesnakové pesto: Cesnak ošúpeme a rozmixujeme s trochou olivového oleja. Šampiňóny umyjeme pod studenou vodou a zbavíme nožičiek. Potom vydlabeme trochu striedky, zamiešame s nahrubo nastrúhaným oštiepkom a pridáme lyžičku cesnakového pesta.

  2. 2

    Zmesou naplníme šampiňóny a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C. Bagetku rozkrojíme našikmo a 5 minút pred koncom pečenia priložíme bagetku a zapečieme. Upečenú bagetku jemne potrieme pripraveným cesnakovým pestom.

  3. 3

    Baby špenát a polníček namočíme do studenej vody a umyjeme, cherry paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu, v miske ich premiešame s trochou soli. Na tanier postupne ukladáme špenát s polníčkom, ochutené cherry paradajky, navrch šampiňón, priložíme bagetku a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: