Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 22. februára 2015
Zapečené šampiňóny s oštiepkovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
100 g
100 g
8 ks
4 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    <b>Cesnakové pesto:</b> Cesnak ošúpeme a rozmixujeme s trochou olivového oleja. Šampiňóny umyjeme pod studenou vodou a zbavíme nožičiek. Potom vydlabeme trochu striedky, zamiešame s nahrubo nastrúhaným oštiepkom a pridáme lyžičku cesnakového pesta.

  2. 2

    Zmesou naplníme šampiňóny a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C. Bagetku rozkrojíme našikmo a 5 minút pred koncom pečenia priložíme bagetku a zapečieme. Upečenú bagetku jemne potrieme pripraveným cesnakovým pestom.

  3. 3

    Baby špenát a polníček namočíme do studenej vody a umyjeme, cherry paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovicu, v miske ich premiešame s trochou soli. Na tanier postupne ukladáme špenát s polníčkom, ochutené cherry paradajky, navrch šampiňón, priložíme bagetku a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia