Grilované figy s melónom a so šunkou
			   Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 14. júla 2014
		   
		   šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 14. júla 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Žltý melón rozrežeme a lyžicou vydlabeme jadierka. Polovice melóna ošúpeme a pokrájame alebo postrúhame na tenké plátky. 
- 2
Figy rozpolíme a na grile pečieme niekoľko minút. Polníček umyjeme, osušíme a rozložíme na taniere, dekoratívne naukladáme melón a parmskú šunku. Navrch položíme figy. 
- 3
Na dresing zmiešame jablkový ocot a balsamico, soľ a čierne korenie, všľaháme orechový olej, javorový sirup a ochutíme štipkou kajenského korenia. Dresingom pokvapkáme figy a ešte teplé podávame. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu