Grilované figy s melónom a so šunkou
Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 14. júla 2014
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 14. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žltý melón rozrežeme a lyžicou vydlabeme jadierka. Polovice melóna ošúpeme a pokrájame alebo postrúhame na tenké plátky.
- 2
Figy rozpolíme a na grile pečieme niekoľko minút. Polníček umyjeme, osušíme a rozložíme na taniere, dekoratívne naukladáme melón a parmskú šunku. Navrch položíme figy.
- 3
Na dresing zmiešame jablkový ocot a balsamico, soľ a čierne korenie, všľaháme orechový olej, javorový sirup a ochutíme štipkou kajenského korenia. Dresingom pokvapkáme figy a ešte teplé podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu