Grilované figy s melónom a so šunkou

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 14. júla 2014
Grilované figy s melónom a so šunkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
8 ks
120 g
100 g
1/2 PL
1/2 PL
1/2 PL
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Žltý melón rozrežeme a lyžicou vydlabeme jadierka. Polovice melóna ošúpeme a pokrájame alebo postrúhame na tenké plátky.

  2. 2

    Figy rozpolíme a na grile pečieme niekoľko minút. Polníček umyjeme, osušíme a rozložíme na taniere, dekoratívne naukladáme melón a parmskú šunku. Navrch položíme figy.

  3. 3

    Na dresing zmiešame jablkový ocot a balsamico, soľ a čierne korenie, všľaháme orechový olej, javorový sirup a ochutíme štipkou kajenského korenia. Dresingom pokvapkáme figy a ešte teplé podávame.

Diskusia k receptu

jozka2
no az pridem domov tak to do Privilige pridem ochutnat,vyzera to zaujimavo,ked som doma tak velmi rada chodime ochutnavat,kde co dobre varia a hlavne vecer na namesti dame si uz tradicne mojito.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia