Zeleninový koláč s mätovým dipom

deer - bez fotkydeer, 21. augusta 2014
Zeleninový koláč s mätovým dipom
Foto: deer

Tento koláč je ideálny pre zeleninomilných ľudí ktorým sa v chladničke nakopili zeleninové zásoby zo záhradky :) Je perfektný na raňajky, na večeru a Zobraziť celý popisTento koláč je ideálny pre zeleninomilných ľudí ktorým sa v chladničke nakopili zeleninové zásoby zo záhradky :) Je perfektný na raňajky, na večeru a aj ako trochu netradičná príloha na obed k mäsu. Ja ho mám rada aj ako samostatný chod so zemiakmi :)

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
3 ks
2 ks
2 ks
3 PL
3 PL
3 ks
Dip:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny. Zeleninu ošúpeme, očistíme, nakrájame na malé kúsky aké sa nám pozdávajú a vsypeme ju do misy.

  2. 2

    Pridáme múku, maslo, vajíčka, soľ a koreniny. Môžeme pridať aj bylinky podľa chuti. Vzniknutú zmes dôkladne vymiešame, aby sa kúsky zeleniny pekne obalili.

  3. 3

    Zmes rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme čiernym mletým korením, vložíme do rúry a už len čakáme na netradičný chutný a veľmi rýchly koláč :)

Diskusia k receptu

deer
som rada, že sa koláč pozdáva :) u nás zmizol do polhodinky po upečení :)
gabriele
vyborny napad...nieco podobne robim...ale Tvoj recept ma zaujal...lebo davas minimum muky...vyskusam...takychto dobrych a obycajnych receptov nie je nikdy dost :) a ten dip s matou je vynikajuci...pridavam don sem-tam aj nastruhanu uhorku (odzmykanu) :)
deer
dip s uhorkou určite vyskúšam, teraz ich mám plnú chladničku :) ďakujem :)
jamarlen
tak zajtra po dlhšom čase kupujeme múku, na tvoj koláč, len čo zo zvyškom - možno sa nám rcp tak zapáči, že budeme piecť do zbláznenia, ako náš obľúbený od @palokuchki
deer
Dúfam, že sa koláč ujme aj u Vás, ja som ho za tri dni piekla tri krát :) A ten posledný bol aj s malou cuketkou navyše.
barinka1
Super recept a ten dip ... parada. Prosim ta na akom stupni to pecies a ako dlho? Dakujem pekne za odpoved.
deer
Držím palce nech sa koláč podarí :)
safran
príde mi to ako dobrý, chutný a zdravý nápad :-) už len vyskúšať...
deer
Určite skúste, je to celé rýchle, jednoduché, ľahké, no zasýti :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia