Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 11. júna 2013
Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii. Ja som použila pohánkový tvaroh a jogurt, ale recept je možné pripraviť aj s kravským tvarohom a jogurtom, ale potom už nie je samozrejme bezmliečny. Takto som ho pripravila ja...

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
250 ml
15 g
0,5 ČL
2 ČL
Na obloženie:
4 ks
1 PL
1 ČL
podľa chuti
100 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K vykysnutému kvásku pridáme ostatné suroviny a zamiesime si cesto, ktoré dáme na plech a necháme ho kysnúť.

  2. 2

    Počas kysnutia cesta si cibule nakrájame na polokolieska a podusíme ich na oleji. Počas dusenia pridáme kryštálový cukor a soľ. Podusenú cibuľu si necháme vychladnúť a pripravíme si zálievku na cibuľku. Zmiešame pohánkový tvaroh s rastlinným jogurtom a dochutíme soľou.

  3. 3

    Na podkysnuté cesto navrstvíme podusenú cibuľku a postupne polievkovou lyžicou ju zalievame tvarohovo - jogurtovou zálievkou. Napokon na vrch slaného koláča dáme kúsky šunky alebo zvyšky pokrájaného pečeného mäsa. Samozrejme kto chce, tak dá slaninku. Ale potom to už nie je diétne.

  4. 4

    Pečieme na 180°C asi 30 minút.

Diskusia k receptu

nonna
Vyzerá suprovito, ale úplne diétne bez akéhokoľvek mäsa. Tiež by som nechala vyniknúť chuť tohto koláčika a "nekontaminovala" ju mäsovou. Možno by som pridala cibuľkovú vňať, či cesnak a tiež teraz s mladou vňaťou. Huby by tiež chuť nepokazili. Ukladám do KK:
dada777
@nona ďakujem, však ako komu chutí. Dá sa pripraviť variabilne, podľa toho čo práve máme a na čo máme chuť. Tak nech chutí!
nonna
Iste takýto bude! Pekný kulinársky večer do Blavy!
janger
Cibulove kolace mam rada. Este nikdy som nejedla pohankovy tvaroh. Aku ma chut? Podoba sa to trosku tvarohu?
dada777
@janger pohánkový tvaroh sa celkom podobá tvarohu, má veľmi príbuznú chuť a aj úžasnú vôňu. Stretla som sa s tým, že ľudia v koláči nepoznali vôbec žiadny rozdiel.