Postup
-
1
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose.
- 2
Žĺtky zalejeme trochou mlieka a vidličkou roztlačíme. Pridáme syry a zmes vyšľaháme na hladký a tuhý krém.
- 3
Podľa potreby ešte použijeme mlieko. Krém naplníme do vrecúška na zdobenie alebo do striekačky (s hladkou či ozdobnou koncovkou) a nastriekame do mištičiek z bielkov.
- 4
Ozdobíme plodmi jarabiny, kúskom kapie a petržlenovou vňaťou.
- 5
K žĺtkom môžeme pridať kl sardelovej pasty a krém bude mať celkom inú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu