Mäsovo–zeleninový koláč so syrom

Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Mäsovo–zeleninový koláč so syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g (bravčové, kuracie alebo hovädzie podľa chuti a zvyku)
1 ks
1 ks , najlepšie deň stará
1 ks, väčšia
2 ks
2 PL
200 ml
1 ks
2 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opečieme posekanú cibuľu s pokrájanou mrkvou (na malé kocky), pridáme pretlak, orestujeme, pridáme pomleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme papriku, prerestujeme a podlejeme vývarom a dusíme asi 15 minút.

  2. 2

    Do podusenej zmesi pridáme pomletú namočenú žemľu (môžeme ju namočiť do mlieka alebo do vývaru) a zmiešame.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na nie príliš tenko, podľa zapekacej misy. Okraje musíme vytiahnuť troška vyššie, lebo cesto sa pečením stiahne. Vložíme ho do vymastenej zapekacej misy, naplníme zmesou mäsa, okraje cesta potrieme žĺtkom a pečieme 15 minút na 180 0C. Po 15 minútach pridáme na vrch kolieska paradajok, mozzarellu a pečieme ešte 6–8 minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia