Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku fotorecept
Foto: sracz
Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ bez semienok (jadrovníky) z veľkých paprík. Kvalitnej domácej Zobraziť celý popisZmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ bez semienok (jadrovníky) z veľkých paprík. Kvalitnej domácej údenej klobáse sa „domorodci“ vyhýbajú ako čert svätenej vode. Nikdy nezabudnem na dve zhabania mojeho „diela“ na letisku v Chicago. Ale poľská „kielbasza“ police tunajších supermaketov priam prehýba, aj keď je to polosurové „čudo“ bez chuti, farby a vône. U nás doma také niečo „nesplodí“ ani začiatočník. Tak som ju „poľudštil" podľa seba!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 - 8 ks |
|
podľa chuti |
|
0,5 ČL |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
2 - 3 ks |
|
Ako príloha: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
na jedmotlivé pozície som pripravil klobásu pokrájanú na hrubšie kolieska, červenú cibuľu ~ na 5 mm „mesiačiky“, podobne aj jednu strednú „kápiu“ (jedno väčšie „C_éčko“ som pripravil na ozdobu pre domácu pani), jadrovníky na plátky, „žilky či nervy“ z paprík som ponechal v celku; v pomocnej miske som rozšľahal 3 menšie jemne osolené vajíčka; olúpal som dva strúčiky cesnaku a k ruke pripravil maslo a potrebné korenie; vlastná príprava raňajok už bola otázkou iba slabej ¼ hodinky. Na panvicu som nalial asi PL slnečnicového oleja, na ktorom som na červenohnedo opriekol „bleduľu“ t. j. kolieska poľskej klobásy, pridal cibuľu a krátko porestoval, naž sa „napila“
-
2
nasledovali kúsky „kápie“,
-
3
jadrovníky a „žilky“ paprík,
-
4
pretlačený cesnak a koreny (štipka soli, čMČK, ½ mokka lyžičky (ML) dodalo výslednej dobrote „hranu“), premiešal, zo 5÷7´ podusil, než paprika a jadrovníky zvláčneli,
-
5
pridal 4 plátky PL čerstvého masla, pridá jedlu jemnosť,
-
6
na povrch rozlial vyšľahané osolené vajíčka a už bez miešania nechal stuhnúť
-
7
výsledné „dielo“ som pomocou plastického noža, ďakujúc zaň pani Ľudke Hríbikovej, rozkrojil na cípy
-
8
à la torta
-
9
a raňajky „na vidličku“, ktoré som servíroval so skyvou domáceho chlebíka, boli hotové!
Diskusia k receptu