Hovädzí špíz s mangovou salsou

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012
Hovädzí špíz s mangovou salsou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (flank steak)
30 g
50 g
10 g
50 g
50 ml
z 1/2 limetky
100 ml
20 g
20 g
Salsa:
1 ks
1 ks
1 ks
20 g
z 1/2 limetky
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, sójovej omáčky, hnedého cukru, limetkovej šťavy a oleja pripravíme marinádu. Nakrájaný pupok marinujeme asi hodinu.

  2. 2

    Očistené, na kocky nakrájané mango, uhorky, posekaný čerstvý koriander a čili papričky premiešame s limetkovou šťavou a cukrom. Necháme hodinu odležať.

  3. 3

    Marinované osušené plátky mäsa napicháme na špízy a roztiahneme po celej dĺžke špízu. Na rozpálenom grile ich pečieme maximálne dve minúty z každej strany, pričom ich potierame marinádou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia