Hovädzí špíz s mangovou salsou
Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (flank steak) |
|
| 30 g |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
| z 1/2 limetky |
|
| 100 ml |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| Salsa: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
|
|
|
| z 1/2 limetky |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, sójovej omáčky, hnedého cukru, limetkovej šťavy a oleja pripravíme marinádu. Nakrájaný pupok marinujeme asi hodinu.
- 2
Očistené, na kocky nakrájané mango, uhorky, posekaný čerstvý koriander a čili papričky premiešame s limetkovou šťavou a cukrom. Necháme hodinu odležať.
- 3
Marinované osušené plátky mäsa napicháme na špízy a roztiahneme po celej dĺžke špízu. Na rozpálenom grile ich pečieme maximálne dve minúty z každej strany, pričom ich potierame marinádou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu