Dusený hrášok na pancette a šalotke fotorecept
Foto: sracz
Veľmi jednoduchý, no na druhej strane chutný recept, ktorým ma inšpirovala Contessa, moja obľúbená kuchárka, v TV reláciách predstavujúca svoje gurmánske špeciality. Než však Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý, no na druhej strane chutný recept, ktorým ma inšpirovala Contessa, moja obľúbená kuchárka, v TV reláciách predstavujúca svoje gurmánske špeciality. Než však tú, ktorú ukáže divákom, odskúša ju vopred na svojom manželovi! … aj to je jedna z výhod modernej kooperácie v družne fungujúcom partnerstve. Univerzálnosť tohoto jedla spočíva v tom, že ho môžete podávať samostatne, alebo tak, ako Vám ho prezentujem dnes ja. Prílohu ku kúpenému grilovanému kuraťu som teraz riešil zeleninou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g mrazený |
|
150-200 g nakrájaná na kocky |
|
200-250 g nakrájaná na plátky |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
250-333 ml (a ďalšie bylinky) |
|
Príloha: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Vstupná zostava je skromná a jednoducho pripraviteľná.
-
2
Pancettu som kúpil už pokrájanú, ale na úhľadné kocky ju upravím ľahko aj z v kuse, alebo plátkoch, kúpenú; priebežne som si pozdĺžne pokrájal aj šalotku (na budúce použijem väčšie množstvo).
-
3
Pancetta, ale ani oravská údená slanina Vás v hanbe nenechá, sa na panvici pekne vyškvarila.
-
4
Pridal som k nej „rezance“ šalotky a
-
5
nechal ich „zosnúbiť“ pekne do sklovita.
-
6
Pokiaľ toto jedlo budete servírovať na raňajky sťaby teplý šalát (či prílohu na budúci obed), tak si tento polotovar, tak ako ja, preložte do pomocnej misy a po ochladnutí uložte do chladničky.
-
7
Dokončil som ho ako prílohu k už spomínanému kurčaťu na grile, tak po preložení do panvice a krátkom ohriatí,
-
8
prisypal som ku nemu celé vrecúško mrazeného hrášku. Ani som ho nerozmrazoval, lebo takto sa ľahšie spojí so základom a prebytočná tekutina sa odparí počas tepelnej úpravy.
-
9
Priebežne som hráškovú prílohu dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením,
-
10
pokrájal som „dobrú“ hrsť lístočkov čerstvej mäty kučeravej (a oproti pôvodnej verzii som pridal aj bazaličku voňavú a petržlen, všetko z vlastného „chovu“) a
-
11
mohol som servírovať zelený komplet s postrúhaným parmezánom, spolu s „ryľovaným“ kúskom kurčaťa na tanieri k obedu.
-
12
Dovoľujem si Vám predstaviť nočný pohľad na náš citrónovník, na ktorom je vidieť, že aj tohotoročná úroda citrónov bude „haďabej“ bohatá.
Čo s toľkými citrónmi ? Ako sa dajú uskladniť ?