Paradajkový tataráčik s krevetami
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 26. augusta 2019
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 26. augusta 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté čerstvé paradajky pokrájame na väčšie kocky, ktoré necháme v sitku odtiecť. Potom ich spolu so sušenými paradajkami a cesnakom rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Krevety dáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 5 minút.
- 3
Bagetku pokrájame na kolieska, potrieme paradajkovým tatarákom, na to dáme opečenú krevetu a dozdobíme bylinkami podľa chuti.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu