Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom

Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011
Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
15 strúčikov
 čerstvý
150 g
 čerstvá nasekaná
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Do kastróla dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme strúčiky cesnaku a ochutíme. Dáme do rúry rozohriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút, kým cesnak nie je mäkký.

  2. 2

    Kravský syr nakrájame na rovnaké stredne veľké kúsky. Zalejeme olivovým olejom, pridáme rozmarín, šalviu, citrónovú kôru a čili.

  3. 3

    Necháme marinovať 5 hodín. 4Marinovaný syr servírujeme na listovom šaláte s konfitovaným cesnakom. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným balzamikovým octom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia