Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom
Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do kastróla dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme strúčiky cesnaku a ochutíme. Dáme do rúry rozohriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút, kým cesnak nie je mäkký.
- 2
Kravský syr nakrájame na rovnaké stredne veľké kúsky. Zalejeme olivovým olejom, pridáme rozmarín, šalviu, citrónovú kôru a čili.
- 3
Necháme marinovať 5 hodín. 4Marinovaný syr servírujeme na listovom šaláte s konfitovaným cesnakom. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným balzamikovým octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu