Foto: tiginko
Tento nápad na zaujímavé predjedlo alebo ľahkú večeru bol objavený na internete a chuťovo doladený v mojej kuchyni
porcie
príprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Vo woku resp. inej vhodnej nádobe si zohrejeme viac oleja, ja som použila nevoňavý kokosový - má výhodu, že je stabilný a neprepaľuje sa. Vajcia v ňom opečieme do hneda zo všetkých strán. Získajú tým zaujímavú chuť.
-
2
Dáme ich na papierový obrúsok vychladnúť.
-
3
Cukor rozpustíme v teplej vode, pridáme ocot, ustricovú omáčku a soľ podľa chuti. Svetlé časti cibuliek a cesnak nasekáme nadrobno.
- 4
Vo woku necháme asi 1PL oleja, (zvyšok odlejeme), opražíme na ňom cibuľku a s krátkym odstupom aj cesnak, stačí tak minútku-dve.
- 5
Vyberieme a zmiešame so sladkokyslým nálevom. Pri servírovaní na tanier položíme šalátové listy, na ne rozštvrtené vajíčka, ktoré polejeme dresingom a posypeme čerstvo zomletým korením.
- 6
Na záver ozdobíme posekanou zelenou časťou cibuľky. Ako príloha sa k tomu hodí čerstvý chlieb, poprípade paradajky. Nabudúce určite vyskúšam aj pálivejšiu verziu, napr. s cayenským korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
varecha.pravda.sk/recepty/khai-luuk-kheuy-zatove-vajicka/...
@elixir s tým istým pocitom som do toho išla aj ja, hovorila som si, že veľa škody nenarobím, ani veľa práce s tým nie je
www.webnoviny.sk/zdravie/clanok/649571-pravda-o-kokosovo...
@evanaaa podľa mňa bude klasický, voňavý, kedža je v malom poháriku. Tie na varenie sú zvyčajne vo väčších baleniach. Skúsim ti sem hodiť link na tie, ktoré si zvyknem kupovať ja. Tie voňavé sú dobré tak na sladké pečenie, lebo vo výsledku budeš mať kokosovú príchuť a nie každému taka exotika vyhovuje. Alebo je výborný ako prírodný kozmetický prostriedok na suchú pokožku. Kľudne môžeš na opečenie vajec použiť olej, alebo možno ešte lepšie dobrú domácu masť.
Pri porovnaní s inými vychádza najlacnejšie. Delím sa s ním s dcérou, a dobre sa skladuje, lebo nepotrebuje žiadne špeciálne podmienky, ani chlad.