Cuketový koláč s kukuričnou krupicou

fi0na - fotkafi0na, 24. augusta 2014
Cuketový koláč s kukuričnou krupicou
Foto: fi0na

Tento koláč robievam cez sezónu cukiet veľmi často, hlavne keď má prísť návšteva. Vždy sa po ňom zapráši. Keďže sa teraz vyhýbam múke, nahradila som ju kukuričnou krupicou a výsledok bol super. Iný už ani nerobím.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 185 °C

Suroviny

1 ks veľká
1 šálka
250 g
2 ks veľká
1 šálka
4 ks
6 strúčikov
1 ks
1/2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme a nastrúhame nahurbo. Nešúpem ju, pretože šupka obsahuje veľa vitamínov a vlákniny. Ak nemáte cuketu, použite kľudne tekvicu. Koláč z nej je rovnako výborný. Cuketu osolíme a necháme odležať, aby pustila šťavu. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme na panvici. Keď pustí zo seba masť pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do sklovita. Slaninu môžete taktiež nahradiť napr. údeným mäsom, párkami alebo chorizom.

  2. 2

    Odležanú cuketu mierne povytláčame a šťavu odložíme, ak by sme ju na záver potrebovali. K cukete pridáme cibuľku so slaninou, vajcia, ovsenné vločky, pretlačný cesnak, na kocky nakrájanú mozzarellu, korenie a kypriaci prášok (v bio obchodoch zoženiete aj bezlepkový). Poriadne premiešame a poprípade ešte dosolíme.

  3. 3

    Na koniec pridávame krupicu podľa hustoty zmesy. Ak sa vám zdá zmes suchá prilejeme šťavu z cukety ak "mokrá" dosypeme krupicu. Nevadí ak je v zmesi prebytočná voda, krupica ju v rúre celú vsiakne a koláč bude o tom viac šťavnatý. Zmes vylejeme do hlbšieho plechu na pečiaci papier. Uhladíme a hojne posypeme ľanovými semienkami a sezamom.

    Cuketový koláč s kukuričnou krupicou - obrázok 3

Diskusia k receptu

finczi
Páči sa mi, hlavne preto, lebo je s kukuričnou krupicou. Vďaka za tip!5*
priroda
Fada robom recepty v jednom hrnci, ci panvici, setria cas a daju sa jest aj na druhy den.
Diki