Cuketový koláč s kukuričnou krupicou

fi0na - fotkafi0na, 24. augusta 2014
Cuketový koláč s kukuričnou krupicou
Foto: fi0na

Tento koláč robievam cez sezónu cukiet veľmi často, hlavne keď má prísť návšteva. Vždy sa po ňom zapráši. Keďže sa teraz vyhýbam múke, nahradila Zobraziť celý popisTento koláč robievam cez sezónu cukiet veľmi často, hlavne keď má prísť návšteva. Vždy sa po ňom zapráši. Keďže sa teraz vyhýbam múke, nahradila som ju kukuričnou krupicou a výsledok bol super. Iný už ani nerobím.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 185 °C

Suroviny

1 ks veľká
1 šálka
250 g
2 ks veľká
1 šálka
4 ks
6 strúčikov
1 ks
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme a nastrúhame nahurbo. Nešúpem ju, pretože šupka obsahuje veľa vitamínov a vlákniny. Ak nemáte cuketu, použite kľudne tekvicu. Koláč z nej je rovnako výborný. Cuketu osolíme a necháme odležať, aby pustila šťavu. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme na panvici. Keď pustí zo seba masť pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do sklovita. Slaninu môžete taktiež nahradiť napr. údeným mäsom, párkami alebo chorizom.

  2. 2

    Odležanú cuketu mierne povytláčame a šťavu odložíme, ak by sme ju na záver potrebovali. K cukete pridáme cibuľku so slaninou, vajcia, ovsenné vločky, pretlačný cesnak, na kocky nakrájanú mozzarellu, korenie a kypriaci prášok (v bio obchodoch zoženiete aj bezlepkový). Poriadne premiešame a poprípade ešte dosolíme.

  3. 3

    Na koniec pridávame krupicu podľa hustoty zmesy. Ak sa vám zdá zmes suchá prilejeme šťavu z cukety ak "mokrá" dosypeme krupicu. Nevadí ak je v zmesi prebytočná voda, krupica ju v rúre celú vsiakne a koláč bude o tom viac šťavnatý. Zmes vylejeme do hlbšieho plechu na pečiaci papier. Uhladíme a hojne posypeme ľanovými semienkami a sezamom.

    Cuketový koláč s kukuričnou krupicou - obrázok 3

Diskusia k receptu

finczi
Páči sa mi, hlavne preto, lebo je s kukuričnou krupicou. Vďaka za tip!5*
priroda
Fada robom recepty v jednom hrnci, ci panvici, setria cas a daju sa jest aj na druhy den.
Diki




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia