Pestrý zelený šalát so syrom a červenou cibuľou fotorecept
Foto: pusta
Na večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali odtiene zelenej farby, nazvala som ho zeleným. Podávam ako Zobraziť celý popisNa večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali odtiene zelenej farby, nazvala som ho zeleným. Podávam ako sa samostatné jedlo s pečivom, ale môže sa podávať aj ako príloha k hlavnémú jedlú, v polovičnej dávke ako predjedlo.
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 zväzok |
|
4 ks stredne veľká |
|
200 g (feta) |
|
z 2 citronov |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chúti |
|
podľa chúti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Hlávkový šalát som úmyla pod tečúcoú vodoú a nechala riadne odkvapkať od vody.
-
2
Potrhala som ho na veľkosti sústa.
-
3
Pripravila som si ostatné súroviny.
-
4
Cervenú cibúľú som priečne pokrájala na tenké kolieska,
-
5
úmytú šalátovú úhorkú som pokrájala na plátky a potom na kocky.
-
6
Zelenú paprikú som zbavila jadrovníka, žiliek a pokrájala priečne na kolieska.
-
7
Nachystala som si pokrájanú zeleninú.
-
8
Vytlačila som šťavú z citrona. Pripravila som z nej zálievkú pridaním oleja, trochy vody soli, mletého čierneho korenia, petržlenovej vňate, kryštáľového cúkrú a všetko som dobre premiešala.
-
9
Pokrájala som syr na kocky.
-
10
Posekala som petržlenovú vňať na drobno.
-
11
Do stredú taniera som dala syr, okolo syra kocky úhoriek, další krúh je zložený z koliesok červenej cibúle, nasledúje natrhaný hlávkový šalát, na ktorý som vencovite pokládla kolieska papriky a celé som pokvapkala pripravenoú zálievkoú.Podávala som s čerstvo úpečeným rohlíkom.
Diskusia k receptu