
Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...

Zemiakový nákyp
Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

Ryža s klobásou a hubami
Ryža s klobásou a hubami je recept, ktorý spája intenzívne chute a dokonalé textúry a ponúka nezabudnuteľný gastronomický zážitok....

(Ne)tradičné pestrofarebné šúľance s ovocím
Domáce šúľance sú pre mňa nielen klasika, ktorá nikdy neomrzí, ale aj spomienka na babičku, ktorá pri všetkej skromnosti, mnohokrát aj z mála, vykúzlila neskutočné dobroty....

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Grilovaný kalmár - Calamares a la plancha
Páči sa mi pri tomto zavrieť oči a transportovať sa na španielsku pieskovú pláž.

Vegánska opekaná ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...

Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou
Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako...

Hovädzie v miske
Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom...

Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...

Osso buco
Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...