Králičie stehno s karotkovo-pomarančovou penou
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 29. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Aj pri ľahkom letnom jedle si môžu mäsožravci prísť na svoje. Chce to len zdravšie úpravy, no a, samozrejme, belšie mäso – králičie, hydinové alebo „vodné“. Mne osobne by sa bez zubáča, sivoňa či Zobraziť celý popisAj pri ľahkom letnom jedle si môžu mäsožravci prísť na svoje. Chce to len zdravšie úpravy, no a, samozrejme, belšie mäso – králičie, hydinové alebo „vodné“. Mne osobne by sa bez zubáča, sivoňa či šťuky leto nerátalo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie stehná umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a korením, poukladáme ich do nádoby a pridáme pretlačený cesnak a vetvičku koriandra. Takto pripravené mäso zalejeme roztopenou masťou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 120 °C na asi 90 minút, potom rúru stiahneme na 70 °C a necháme mäso regenerovať ďalšie 3 hodiny.
- 2
Med necháme speniť v kastróle a pridáme mrkvu, ktorú urestujeme v mede. Všetko potom spolu zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme soľ, mrkvu varíme domäkka, a ak treba, podlievame zeleninovým vývarom. Uvarenú mrkvu rozmixujeme v hot mixe alebo vo vysokorýchlostnom mixéri na hladkú penu.
- 3
Z byliniek pripravíme ľahký letný šalát, ktorý ochutíme olejom a citrónovou šťavou. Králičie stehná vyberieme z masti, necháme zredukovať na tuk a vylejeme z nádoby, zvyšok zaprášime múkou, zalejeme zvyšným vývarom a necháme prevariť, po prevarení precedíme a pri podávaní polievame mäso.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu