
Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.

Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami
V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Kuracina s kozím syrom
Komerčný recept<br /> Grilované kuracie plátky plnené kozím syrom a medom podávané najlepšie s horčicou a grilovanými šampiňónmi....

Rolovaná džigerica
Jednoduché ale chutné srbské (juhoslovanské) jedlo, vhodné ako hlavný chod alebo ako malé zahryznutie. S...

Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...

Všehochuť
Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal...

Šífliky s bryndzou
Tento recept je spomienkou na kuchyňu mojej starej mamy, ktorá pochádzala od Harmanca. Robievala ho často a...

Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....

Smažený pstruh s limetkovou omáčkou
Více mých rybích receptů najdete na http://www. mankuv-rybi-restaurant. estranky. cz .

Jaternice s jablkami a slivkami
Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené...

Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...

Fašiango turíce
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme...

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...

Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

Rýchle cestoviny so zeleninou a s krevetami
Rýchle, farebné a chutné jedlo - na horúce letné dni ako stvorené.

Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...

Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...

Mexické rezance
Osolenú vodu privedieme do varu, vhodíme do nej rezance, pridáme PL oleja a uvaríme domäkka....

Zemiakový šalát s nakladanými hubami
Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.

Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

Chutný perník s krémom a šľahačkou
Tento perník mi robievala moja maminka, milujem ho ja aj môj manžel. Ja som ho vylepšila krémom...

Ryba v oravskej slaninke
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale...

Vyprážaný karfiol
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené. Najradšej ho robím...