Stehienko s jablkovou plnkou

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 24. februára 2015
Stehienko s jablkovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
75-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 ks
2 PL
1 PL
2 čl
300 ml
400 g
2 zväzky
80 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame spolu s cesnakom, pridáme hrozienka a vajíčko, jemne osolíme a okoreníme. Stehná umyjeme, osolíme a okoreníme, pod kožu stehna vložíme tenký plátok masla a naplníme jablkovou zmesou, z ktorej trochu odložíme nabok.

  2. 2

    Stehná uložíme na pekáč, okolo rozsypeme zvyšnú plnku a podlejeme trochou vody, zakryjeme a dáme piecť pri 180 °C 60 minút, potom stehná odkryjeme a pečieme 15 – 20 minút dochrumkava.

  3. 3

    Stehná vyberieme, šťavu vydusíme a poprášime múkou, chvíľu restujeme a potom podlejeme 150 ml vína. Cibuľku nakrájame na kolieska, polovicu urestujeme na masle a pridáme ryžu.

  4. 4

    Restujeme, až kým ryža nezačne hnednúť, podlejeme ju vínom, pridáme kurkumu, soľ, korenie, podlejme vodou tak, aby bola hladina 2 cm nad ryžou, necháme zovrieť, stíšime a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou, nakoniec pridáme smotanu a necháme chvíľku postáť. Zvyšnú cibuľku urestujeme na zvyšnom masle a dozdobíme ňou ryžu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia