Risotto al radicchio rosso/Rizoto s červenou čakankou
Cibuľu nakrájame na drobno, čakanku nakrájame, umyjeme a osušíme v sušičke na šalát.
Jednoduchý losos s pomarančovým korením
Čerstvému lososovi podľa mňa svedčí úplne jednoduchá príprava, žiadne zložité receptúry.
Svätý Peter so špenátovými tagliatelle
Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...
Kurací paprikáš na zelerových stonkách s maslovými haluškami
Paprikáše, ale aj „perkelty“ a guľáše, predstavujú – teda aspoň u mňa – lahodnú gastronomickú...
Špargľový gratin
Nakrájame si šunku, šampiňóny, por, zemiaky na kolieska, špargľu na asi 1 cm veľké...
Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou
Kačicu očistíme, osolíme, posypeme asi 1 rascou a necháme asi 30 minút postáť. Kačicu...
Thajská dýňová polévka s krabím masem
Chcete-li opravdu výbornou, thajskou polévku, použijte všechny uvedené suroviny včetně krabího masa. Já ho...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...
Zaúdené ryby vo woku
Polovicu rýb som namarinovala , polovicu nie -kôli deťom. Stačí na pár hodín, potom ryby osušíme obrúskom....
Kurča na šľahačke
Očistíme zemiaky, rozkrojíme na 4 časti, uložíme na plech a posolíme. Kurča rozporcujeme...
Pečený kamenáč
Kamenáč, (Steinbutt, Rombo, Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi....
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...
Dusená šošovica s ryžou
Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme...
Bezlepkové tekvicové halušky s kuracím mäsom
Tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú roztlačíme vidličkou na pyré. Preložíme...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.
Zasnežené jablkové šišky
Fajnové šišky, bez droždia, bez kysnutia a vylepšené jablkami. Na fašiangy ako stvorené...
Sedliacke zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na kocky a...
Zeleninové špagety so slaninou
Nadrobno nakrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme nastrúhanú zeleninu a dusíme, až sa voda odparí.
Smotanové placky
Pochúťkovú smotanu dáme do misy a pomiešame ju aby nebola hrudkovitá, pridáme polohrubú múku, vajcia,...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Losos na cibuľovej omáčke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Palacinkové lasagne
Skúšali ste už nahradiť tradičné cestoviny lasagne za palacinky? Ak nie, máme pre vás recept, ...
Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...
Najchutnejšie penne cestoviny
Penne cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode cca 15 minút. Z uvarených cestovín si odlejeme približne...
Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...
Teplý cestovinový šalát s arašidmi, pórom, šunkou a horčicou
Moje obľúbené, rýchle a hlavne lacné a chutné jedlo. Všetky suroviny vyjdu cca 3 €
Vynikajúce španielske vtáčiky
Perfektné a výdatné jedlo, to je hovädzí plátok plnený slaninkou, vajíčkom, uhorkou, mrkvou...