Špargľa so zeleninou básničková

nonna - fotkanonna, 24. júna 2013

Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej. Táto moja kreácia zasýti, ale zároveň je aj diétnym a racionálnym jedlom, v ktorom je dostatok vitamínov, antioxidantov, živých enzýmov i minerálií. Chutila šmakovne.

2
porcie
12 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
1 ks
3 ks
100 g
0,75 dl
2 ČL
1 ks
2 ks
kúsok
2 1/2 ČL
1/3 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu nakrájame na 2cm dlhé kúsky, zemiak na malé kocky, kapustu na menšie kúsky a dáme variť na 8 minút do osolenej vody, potom zlejeme.

  2. 2

    Na rozpálenom masle minútku oprážame nasekané orechy nadrobno a pár sekúnd polovicu nakrátko nasekanej pažítky.

  3. 3

    V jogurte rozmiešame solamyl, vmiešame majolenku, mlieko, muškátový kvet a jemne osolíme.

  4. 4

    Túto zmes vlejeme k maslu a za stáleho miešania počkáme až zhustne.

  5. 5

    Reďkovky pokrájame na tenké polmesiačiky, zamiešame k uvarenej zeleninovej zmesi, polejeme omáčkou a posypeme druhou polovicou pažítky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: