Panenka s jablkovo-cibuľkovou prílohou

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 8. septembra 2015
Panenka s jablkovo-cibuľkovou prílohou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
300 g
2 PL
8 lístkov
100 g




Postup

  1. 1

    Očistenú a usušenú panenku nasolíme, nakoreníme a opečieme na panvici zo všetkých strán. Dáme do rúry zohriatej na 100 – 120 °C a pomaly pečieme asi 25 minút, aby bolo mäso vnútri ružové.

  2. 2

    Mäso vytiahneme a necháme odpočinúť. Na panvici roztopíme maslo a pridáme cibuľky a na stredné kocky nakrájané jablká. Spolu prehrejeme.

  3. 3

    Pred koncom pridáme lístky šalvie, aby pustila vôňu. Na tanier uložíme cibuľkovo-jablkovú zmes so šalviou a pridáme nakrájanú panenku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia