Panenka s jablkovo-cibuľkovou prílohou
Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 8. septembra 2015
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 8. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a usušenú panenku nasolíme, nakoreníme a opečieme na panvici zo všetkých strán. Dáme do rúry zohriatej na 100 – 120 °C a pomaly pečieme asi 25 minút, aby bolo mäso vnútri ružové.
- 2
Mäso vytiahneme a necháme odpočinúť. Na panvici roztopíme maslo a pridáme cibuľky a na stredné kocky nakrájané jablká. Spolu prehrejeme.
- 3
Pred koncom pridáme lístky šalvie, aby pustila vôňu. Na tanier uložíme cibuľkovo-jablkovú zmes so šalviou a pridáme nakrájanú panenku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu