
Slivkové knedle
Uvarené, olúpané a prelisované zemiaky premiešame najprv s vajcom, potom s trochou husacej masti. Potom...

Námornícka pochúťka
Ako prvé som filet umyl a následne osušil. Potom som ho prekrojil na 2 rovnaké časti,...

Pečený kohút alebo sliepka na jablkách a cesnaku
Ak máte radi netradičné chute, vyskúšajte tento nový recept. Pečené jablká so škoricou a pečený...

Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...

Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...

Bravčový hrebienok s ananásom
Moje obľúbené jedlo "dýchajúce" exotikou, vskutku lahodné bravčové pripravené s čerstvým ananásom a bylinkami.

Krupicový nákyp s marhuľami
Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak...

Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...

Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...

Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...

Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...

Kuracia veža prekladaná baklažánom
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, ...

Cuketovo-baklažánový nákyp
Recept je z kategórie "čo chladnička a špajza dala". Nakoniec sa recept veľmi osvedčil a veľmi...

PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...

Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...

Zubáč na kukuričnom kuskuse
Dá sa to aj bez lepku – vymýšľať a variť jedlá, z ktorých sa zrodí chutné, pestré pohostenie, aj...

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Hubový nákyp s Tofu
Huby k Vianociam jednoducho patria! Vyskúšajte tento tradičný recept a odľahčite ho vďaka údenému Tofu. Za...

Langoše s trhaným mäskom
V 200 ml mlieka rozpustíme pol balenia suchého droždia a počkáme 10 minút, nech zaktivuje...

Kolienka so šampiňónmi, s hráškom a červeným pestom
Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu...

Špeciálne kačacie prsia
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....

Rezeň pani kotolníkovej
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.

Tika Masala
Na panvici rozpáliť olivový olej. Pridať na prúžky nakrájanú cibuľu, zázvor, chilli papricky, ...

Ryžový šalát s tofu dressingom
Najprv pripravíme dressing tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme s malým množstvom vody.

Prirodné rezne s pečiarkami
Pridávam ďalšie recepty nielen pre hubárov a tých čo majú radi huby.