Roláda z králika plnená mladou zeleninou
Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 18. apríla 2017
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 18. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná očistíme, umyjeme vo vlažnej vode, osušíme a vykostíme. Mäso naklepeme, dochutíme soľou a korením. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na tenké pásiky a položíme na vyklepané mäso aj s výhonkami hrášku. Zrolujeme a 2-krát zabalíme do potravinárskej fólie. Takto zabalenú rolku dáme variť do vriacej vody a varíme asi 45 minút.
- 2
Prepeličie vajíčka uvaríme do polomäkka, asi 2 minúty. Takto pripravenú roládu môžeme podávať na teplo i na studeno, ozdobenú prepeličím vajcom.
Tiež z králika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu