
Zemiakové pirohy s tvarohom
Surové zemiaky nastrúhame najemno a osolíme. Tvaroh vymiešame s nadrobno pokrájanou cibuľkou, celým vajíčkom a...

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...

Kuracie na tekvicovo-hubovom koláči
Keď nenájdeš recept, použi svoj :) Ja sa tým riadim a tak to bolo aj dnes,...

Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...

Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou
Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy....

Marinovaný losos s chrenovou omáčkou
Kôpor posekáme najemno. V miske rozmiešame soľ s cukrom. Polovicu kôpru rozložíme na veľký plochý tanier....

Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...

Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...

Kuřecí mandarinkové řízky s Romadurem
Taky se někdy zakecáte v obchodě a doma na vás čekají, že donesete snídani a noviny?...

Quinoa s brokolicou a tekvicovou šupkou
Jednoduché, rýchle, výborné a krásne farebné :-)

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Pečená plnená paprika
Ryžu si klasicky uvaríme, baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, ogrilujeme nasucho v...

Gazdova jednoduchosť
Panenku rozrežeme na veľký plát. Okoreníme podľa chuti. Na mäso naložíme cesnak nakrájaný na tenké plátky spolu...

Paleo plnené papriky mäsom a brokolicou so sladkým zemiakom
Sama sa učím a trochu aj vymýšlam nové paleo recepty a tento je výborný.

Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...

Lievancovo– tvarohové objatie
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť.

Zapečený Hermelín
PLNKA (šunka , slanina , šampiny, cesnak , cibula, paprika, paradajka, korenie, sol, ) ...

Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....

Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

Šparglová krémová polievka
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a dáme variť na cca 10-15minút. Vodu málinko osolíme. Medzitým...

Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).

Treska na fenikli a fazuli
Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť...