![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s hríbovo-smotanovou omáčkou
Recept na veľmi jednoduchú hríbovú omáčku so smotanou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie s cviklovými rezancami
Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevety v kokosovej omáčke
Vyborne jedlo, ktore treba vyskusat a nedat sa odradit obrazkom :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jesenné košíčky s pohánkou
už dávnejšie som dostala 2 balíky veľkých cestovín a jednu možnú verziu som nedávno vyskúšala. ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená roláda
Mám veľa dubákov a preto som ich chcela patrične využiť a tak vznikla fantastická roláda...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos v špenátovej omáčke
Vody ponúkajú množstvo rýb i živočíchov najrôznejších chutí, farieb a textúr. Nuž neváhajme nazrieť pod...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra
Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaný karfiol
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené. Najradšej ho robím...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dýňové (tekvicové) cannelloni
Dají se dělat ze všech dýní a ze všech jsou výborné. V kombinaci se...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bylinkový žralok s holandskou omáčkou
Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná zelenina
Nato, že je grilovanie na Slovensku tak veľmi obľúbené, sa tu grilovacieho korenia používa pomenej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cícerovo-orechové placky
Inšpirovala som sa receptom z knihy od Björn-a Moschinski (2188 kJ).
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom
Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový pita chlieb
Bezlepkový pita chlieb je hitom nášho leta. Je to jednoduchá vec, ktorú si z mála surovín pripravíte aj doma....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karolínkine špagety
Tento recept je od 7-ročnej Karolínky, ktorá sa zúčastnila na varení s profesionálmi ku Dňu detí....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zmes listových šalátov s kačacinou
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nákyp Nanette
Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...