
Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Bravčový rezeň v hríbovej omáčke
Že vraj huby už rastú! Ja nehubárčim lebo sa vždy v lese stratím. V tomto jedle, ktoré...

Bravčové rezance s olivami /fotorecept/
receptik je z niakeho casopisu a je chutny, hlavne pre milovnikov oliv :)

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.

Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

Hamburger
... manželka dostala chuť na hamburger... ale moja lenivosť vyhrala :) a to teplo vonku ma...

Syrový blafák
O recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu...

Cestoviny s paprikou a tekvicou
Papriku si umyjeme, semienka vyberieme a nakrájame na polovice. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvrtiny....

Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
Výborné rýchle fánky
Počas fašiangovej sezóny si radi doprajeme aj pár kúskov vyprážaného sladkého pečiva. Tieto naše výborné fánky...

Cottage cestoviny
Jednoduché a zdravé cestoviny s pažítkovým cottage cheese, zelenými olivami, jarnou cibuľkou a bylinkami :-)

Pho - vegetariánska verzia
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept....

Pečené zemiaky s ...
... bryndzou a pečeným karfiolom podľa tohto perfektného receptu...

Čiernohorský rezeň na šaláte z kapusty
Očistené mäso nakrájame na štyri hrubšie pláty, naklepeme a zvnútra napichneme kapsu. Dovnútra vtlačíme syr....

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Lavórový šalát
Nuž, my naozaj šalát robíme v lavóri, lebo sa nikam inam nezmestí a keď my...

Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...

Mäsové guľky so špagetami
Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...

Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...

Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.

Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...

Quinoa fašírka so špenátom
Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo...

Hliva s cuketou v smotanovej omáčke
Výrazná hubová chuť hlivy doplnená jemnou chuťou cukety krásne ladili a odporúčam robiť z dvojitej dávky...

Rýchle papardelle so cherry paradajkami, šampiňónmi a olivami
Tento recept môže mať veľa podôb, fantázií a surovinám sa medze nekladú. Tu je...

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou
Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky