Lesso - talianske sedliacke hody

jozefj - bez fotkyjozefj, 26. novembra 2010

Toto jedlo by si vyslúžilo nemecký prívlastok" EINTOPF"- je to naozaj jedlo z jedného hrnca. Má výbornú chuť.

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
200 g, domáca
2 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks,stredne veľký
1 viazanička
1 lyžička
1 ks, menší




Postup

  1. 1

    Spolu varíme šunku a hovädzie mäso s mrkvou, zelerom a kelom, neskôr pridáme karfiol, pór a tesne pred dovarením klobásu s paprikou zbavenou jadrovníkov. Nakoniec podľa potreby osolíme.

  2. 2

    Mäso podávame pokrájané na hrubšie plátky a obložené zeleninou , zajedáme bielým chlebom.

Diskusia k receptu

dormella
Lesso , nebo-li tez bollito, neni zadny "eintopf", ale jednoduse receno nekolik druhu masa varenych s korenovou zeleninou, ktere se pak podavaji s ruznymi omackami a zeleninou varenou ZVLAST, ne tedy v polevce s masem....

 www.agrodolce.it/2014/11/07/bollito-misto-alla-piemontes...


 www.ricettedintorni.net/ricetta/lombardia/bollito-misto-alla-lo...


 chbucaneve.wordpress.com/2012/11/30/gran-bollito-alla-padovana/...