Foto: kecemis
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit napr. za vegetariansku nahradu slaniny, alebo udeny tofu syr Zobraziť celý popisTento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit napr. za vegetariansku nahradu slaniny, alebo udeny tofu syr pridat na koniec.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
4 - 6 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 - 4 ks |
|
1/4 ČL |
|
|
|
1/4 ČL |
|
1 hrnček |
|
500 ml |
|
1,5 hrnčeka |
|
2 PL |
|
4 hrnček |
|
Postup
-
1
Dam si varit penne pastu podla navodu na obale. Pripravim si zatial suroviny. Ocistim por, stonky zeleru, mrkvu, udena slanina a nakrajam si vseko na drobne kusky.
-
2
V hrnci si rozpalim olej a dam bobkove listy, korenie, tymian, korenie a chvilu oprazim (asi 1 minute).
-
3
Pridam na drobno nakrajany por, mrkvu, zaler a slaninu. Za obcasneho miesania dusim priblizne 8 minut, alebo pokial zelenina nie je zmeknuta.
-
4
Pridam sosovicu, paradajky cerstve alebo z konzervy nasekane na drobno, zalejem 1.5 poharom vody, Tu som vyuzil zamienku varenia na otvorenie flasky cerveneho vina, pretoze kto chce moze pridat 1/2 pohara namiesto vody. Zvysok som stihol skoro dorazit. Ale vsetko v ramci dodrziavania bezpecnostnych predpisov.
-
5
Dobre premiesam, privediem do varu, zredukujem teplotu a varim priblizne 35 minut, pokial sosovica nezmekne.
@vierutt vdaka.