
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou
Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame....

Bigoli s mandľami
Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som...

Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...

Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

Kurča po indicky
Tento recept som dostala od mojej známej a chcela by som sa s ním s vami podeliť....

Šlehačkové lívanečky nekynuté
Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Luštěnina s tarkou
Krásné, chutné jídlo, které se vaří z jakékoliv luštěniny. Já mám ráda drobnozrnnou...

Šalát z kuracích pŕs s estragónom
Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce....

Kuřecí křídla se žampiony na víně
Místo křídel lze zajisté použít i jiné části kuřete, ale nic jiného jsem právě po ruce...

Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Goody Foody vegan burger so šošovicovým pyré
GOODY FOODY VEGAN burger so šošovicovým pyré a s mixom šalátu. Na prípravu sme použili Goody...

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Plnené cuketové závitky
Cuketa je ako stvorená na plnenie aj na obaľovanie. A dá sa obalená nielen vyprážať, ale aj upiecť v rúre....

Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

Tuniak s ratatouille a mandľami
Naložený do marinády čaká v chladničke, kým sa rozohreje gril...

Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...

Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Fašírky z tofu
Tofu s chilli a olomoucké syrečky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, ...

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

Kura na citróne, zázvore a ovocnom čaji
Verím, znie to divoko, ale prečo nie? Čítajte ďalej :)

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...