Cukety plnené teľacím mäskom
Foto: frommykitchendotcom
Fantastický nedeľný obed.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Na prípravu používam iba mladé cukety, ktoré ošúpem, orekrojím na polovicu a vydlabem. Strany cukety nech vám ostanu hrubé asi 0,5 cm. (Vnútro zvyčajne použijem na prípravu prívarku a mám obed aj na ďalší deň ☺️) Mleté mäso zmiešame s umytou ryžou a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Do hrnca dáme trocha oleja a pridáme 1 PL múky. Hneď keď sa nám spení, pridám paradajkový pretlak, zamiešame ochutíme a odstavíme.
- 3
Cukety naplníme pripravenou mäsovou zmesou a to tak, že necháme asi 1 cm od kraja prázdno, keďže ryža trochu narastie. Ukladáme ich do hrnca odrezanou časťou nahor vedľa seba. Zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou a dolejeme zvyšok vodu až úplne po vrch cukiet a necháme variť aspoň hodinu na miernejšom ohni. Ja asi v polovici varenia dodám petržlenovú vňať. Keď sa voda vyparuje, dolejeme počas varenia, aby boli cukety zaliate po vrch.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tento rwcwpt stojí za vyskúšanie s akýmkoľvek masom. Stále bude super. Odporúčam vyskúšať.