Mini quiche so špargľou

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 9. marca 2016

Komerčný recept

35 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
1 bal
1 čl
125 g
75 ml
100 g
250 g (alebo biela)
1 zväzok
1 zväzok
200 g
2 ks
50 g (napr. ementál)




Postup

  1. 1

    Múku premiešajte s práškom do pečiva a soľou. Pridajte tvaroh, mlieko a rastlinný tuk s maslovou príchuťou a hnetacími hákmi elektrického ručného šľahača vymiešajte vláčne cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžete pridať ešte trochu múky. Cesto rozdeľte na 12 dielov a na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vytvarujte kolieska s priemerom asi 14 cm. Kolieska cesta vložte do vymastených formičiek na muffiny tak, aby kraje mierne prečnievali cez okraj formičky. Spodnú časť cesta vtlačte do formičky.

  2. 2

    Predhrejte rúru na 200 °C (teplovzdušnú: 180 °C). Bielu špargľu ošúpte škrabkou aspoň do polovice, zelenú špargľu len v dolnej tretine, zdrevnatené konce výhonkov odrežte. Špargľu krájajte na šikmé tenké plátky (asi 0,5 cm). Jarnú cibuľku očistite a nakrájajte na kolieska. Pažítku umyte, vyklepte vodu a nadrobno posekajte.

  3. 3

    Premiešajte smotanu, vajcia a syr, hmotu osoľte a okoreňte. Jemne vmiešajte špargľu, cibuľku a pažítku. Naplňte formičky cestom a pečte v predhriatej rúre asi 20 – 30 minút, kým mini quiche so špargľou nezískajú zlatohnedú farbu.

  4. 4

    .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia