Foto: herarecepty
Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
1 bal |
|
1 čl |
|
125 g |
|
75 ml |
|
100 g |
|
250 g (alebo biela) |
|
1 zväzok |
|
1 zväzok |
|
200 g |
|
2 ks |
|
50 g (napr. ementál) |
|
|
Postup
-
1
Múku premiešajte s práškom do pečiva a soľou. Pridajte tvaroh, mlieko a rastlinný tuk s maslovou príchuťou a hnetacími hákmi elektrického ručného šľahača vymiešajte vláčne cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžete pridať ešte trochu múky. Cesto rozdeľte na 12 dielov a na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vytvarujte kolieska s priemerom asi 14 cm. Kolieska cesta vložte do vymastených formičiek na muffiny tak, aby kraje mierne prečnievali cez okraj formičky. Spodnú časť cesta vtlačte do formičky.
- 2
Predhrejte rúru na 200 °C (teplovzdušnú: 180 °C). Bielu špargľu ošúpte škrabkou aspoň do polovice, zelenú špargľu len v dolnej tretine, zdrevnatené konce výhonkov odrežte. Špargľu krájajte na šikmé tenké plátky (asi 0,5 cm). Jarnú cibuľku očistite a nakrájajte na kolieska. Pažítku umyte, vyklepte vodu a nadrobno posekajte.
- 3
Premiešajte smotanu, vajcia a syr, hmotu osoľte a okoreňte. Jemne vmiešajte špargľu, cibuľku a pažítku. Naplňte formičky cestom a pečte v predhriatej rúre asi 20 – 30 minút, kým mini quiche so špargľou nezískajú zlatohnedú farbu.
- 4
.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu