
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...

Naplnené zapečené rybie filé
Tentokrat som pouzila file zo pstruha. No na tento recept sa moze pouzit hociaky...

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

Bramborový nákyp
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme koření a ostatní suroviny...

Baklažánový nákyp
Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme očistené a nakrájané baklažány, rozštvrtené paradajky a jemne posolené uvarené a...

Kelovo-mäsová sekaná na zelenine
Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.

Záhradkársky guláš
Gulášik s bielou, alebo červenou fazuľkou určený na pokrm počas pracovných aktivít na záhradkách, počas...

Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.

Bravčové rebierko s ružičkovým kelom
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli... veľmi chutný obed.

Cícerove placky s tekvicovou omáčkou
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbene. Je nesmierne jednoduché, rýchle a samozrejme zdravé...

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Trojfarebné rezne
Zo smotany , vajec, múky , soli a parmrzánu urobíme cestíčko v ktorom budeme namáčať...

Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

Baklažán zapečený s brokolickou a kuracími srdiečkami
Viem, ze receptov na zapeceny baklazan tu je vela, ale chcem sa podelitc aj o...

Husí játra na víně
Já vím , že je velká odvaha dávat na tyto stránky recept na husí játra ale...

Karfiolizza
Pripravíme si stredne veľký karfiol, mleté mandle, soľ a drvené ľanové semienka.

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive
Varenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj...

Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...

Pstruh na masle s rozmarínom
Recept som nasiel na nete. Maslo a ryba, vzdy dobrá kombinácia ! :)

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)
Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí, ktorí kurča nepovažujú za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný...

Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...