Recept od @pusta na ríbezľovú penu vo mne vyvolal spomienku na báječnú letnú večeru, ktorú kedysi robievala moja mama mne a neskôr, keď som Zobraziť celý popisRecept od @pusta na ríbezľovú penu vo mne vyvolal spomienku na báječnú letnú večeru, ktorú kedysi robievala moja mama mne a neskôr, keď som mala malé deti, zasa ja im. Pre mňa je to akási nostalgická spomienka na detstvo. ako krupicová kaša. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv uvaríme ryžu v mlieku ako je kto zvyknutý- ja dávam na hrnček ryže 2 hrnčeky mlieka a 1/2 hrnčeka vody. Pridáme cukor podľa chuti, škoricu, klinčeky a štipku soli. Uvaríme do mäkka za stáleho miešania, lebo ryža v mlieku je mrcha a s radosťou nielen vykypí ale sa aj ochotne pripáli. Hotovú ryžu odstavíme, vyberieme škoricovú paličku, prikryjeme a veselo ju ignorujeme. Z peny budeme mať jedno zvyšné žĺtko, to môžeme ešte primiešať do horúcej ryže. Ale potom ju už naozaj ignorujeme.
- 2
Do mixéra dáme očistené, odstopkované a umyté jahody, práškový cukor opäť podľa chuti, štipku soli a jedno bielko. Netreba z neho robiť najprv sneh, len ho tam hodíme. Zapneme mixér a mixujeme až kým sa nám nespraví z jahôd taká - ako to nazvať - omáčko/pena. Ak sme pridali bielko, bude ružovej farby, ak bielko vynecháme, bude výsledný produkt hutnejší, viac omáčkový ako penový a červený. Ale rovnako chutný.
- 3
Na tanier naservírujeme mliečnu ryžu, polejeme ju jahodovou penou, ozdobíme jahodami a podávame. Najlepšie s polievkovou lyžicou. :-)) Skúste, neobanujete.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v nasej rodine, to znamena ani u omamy, u ktorej som vyrastala, ani u mamy, u ktorej som tiez par rokov zila a ani v mojej domacnosti sa mliecna ryza samostatne nikdy nerobila. vazne, nikdy. iba a vylucne v lete s touto jahodovou penou. skoncila sezona jahod, skoncila ryza v mlieku.
@arasidka , tvoj recept s pudingom urcite vyskusam. mam "cerstveho" vnuka, tak si uz pomaly zacinam pripravovat recepty, ktorymi ho budem rozmaznavat. :-) ja pudingovy prasok (alebo zlaty klas) pouzivam ked potrebujem trochu zahustit tvaroh do kolaca, pripadne v nom obalim kusky jablk nakrajanych na "eplpáj" alebo nastruhanych na strudlu.