Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď mal niekto kravku alebo kozičku, resp. domáci tvaroh, to bola dobrota!
príprava
Suroviny
1 kg |
|
300 g (najlepšie domáci) |
|
2 |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
(alebo acidofilné mlieko) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Oškrabeme zemiaky a varíme v osolenej vode. Medzitým si cibuľu ošúpeme, nakrájame (na kúsky, aké mame radi) a do mäkka ju na masle alebo oleji opečieme. Keď sa zemiaky uvaria, vodu zlejeme, do hrnca pridáme maslo (ja pridávam celé malé maslo - 125g) a zemiaky pučákom roztlačíme. Potom pridáme opečenú cibuľu, nakrájanú petržlenovú vňať (kto nemá rád, môže vynechať) a 300 g tvarohu, ktorý nadrobíme. Nakoniec to celé osolíme podľa chuti, premiešame a podávame s kefírom alebo acidofilným mliekom. Dobrú chuť :-)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
jednoduchá dobrota..:-)