
Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra
Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici
Kližka pomalená v troubě s jednoduchou a skvělou přílohou. Přílohu uvádím jako veg, je výborná...

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...

Kuracie stripsy v bezlepkovej strúhanke
Ak si občas doprajete vyprážané jedlá, vždy je lepšie si ich pripraviť doma....

Makrely s chrenovou omáčkou
Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.

Brokolicová bábovka
Keď som dnes dávala spať moju malú dcérku, ktorá nechce sama zaspať, rozmýšľala som...

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Bandurky s tvarohom
Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...

Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....

Slávky na cesnaku a víne
Prenesú ťa na tvoj prvý zájazd k moru! Kde to bolo a prečo práve Chorvátsko?

Kuracie stehná na pive z olivami
Tento recept mám z časopisu a je veľmi chutný tak sa s vami rada podelím :)

Zeleninová panvička s ryžovými rezancami
Omáčka na podliatie restovanej zeleniny: cukor (karamel) podlejeme asi 100 ml vody a sójovou omáčkou, necháme...

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...

Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...

Smotanové zemiaky zo šunkovaru
Tento recept, teda základ receptu, je prevzatý z návodu na výrobu šunky. Upravil som...

Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...

Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...

Plnené kurča s hubami a pečeňou
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v...

Bravčové rebierko s ružičkovým kelom
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli... veľmi chutný obed.

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...