Jahňacina s pikantnou plackou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 1. apríla 2013
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 1. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
500 ml |
|
1 zväzok |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
4 strúčiky |
|
Zemiakovo–chrenová placka: | |
1 kg |
|
3 PL |
|
100 g |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Restovaný čerstvý baby špenát: | |
250 g |
|
20 ml |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Jahňacie mäso marinujeme deň vopred. Pečieme ho až na druhý deň, aby mäso bolo dobre odležané, pri 180°C hodinu až 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou.
- 2
Umyté zemiaky upečieme v šupke pri 180°C (pečieme 50 minút). Vychladnuté ošúpeme a popučíme. Slaninu opražíme, roztopíme maslo a všetko spolu premiešame. Pridáme soľ, čierne korenie a vytvarujeme malé placky, ktoré vyprážame minútu z jednej strany a minútu z druhej strany.
- 3
Na horúcom oleji orestujeme cesnak, pridáme špenát a osolíme. Restujeme veľmi krátky čas, aby si špenát zachoval farbu aj čerstvú chuť. Mäso nakrájame na plátky, pridáme restovaný špenát a placky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu