Jahňacina s pikantnou plackou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 1. apríla 2013
Jahňacina s pikantnou plackou
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
25 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 ml
1 zväzok
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
4 strúčiky
Zemiakovo–chrenová placka:
1 kg
3 PL
100 g
50 g
1/2 ČL
 na vyprážanie
Restovaný čerstvý baby špenát:
250 g
20 ml
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso marinujeme deň vopred. Pečieme ho až na druhý deň, aby mäso bolo dobre odležané, pri 180°C hodinu až 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou.

  2. 2

    Umyté zemiaky upečieme v šupke pri 180°C (pečieme 50 minút). Vychladnuté ošúpeme a popučíme. Slaninu opražíme, roztopíme maslo a všetko spolu premiešame. Pridáme soľ, čierne korenie a vytvarujeme malé placky, ktoré vyprážame minútu z jednej strany a minútu z druhej strany.

  3. 3

    Na horúcom oleji orestujeme cesnak, pridáme špenát a osolíme. Restujeme veľmi krátky čas, aby si špenát zachoval farbu aj čerstvú chuť. Mäso nakrájame na plátky, pridáme restovaný špenát a placky.

Diskusia k receptu