
Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

Pečená paprika plnená prosom
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili...

Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

Nemrkvová čína
Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí

Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....

Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami
Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú...

Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...

Prekladané zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame nakolečka asi tak 0, 5cm a dáme do zapékacej misky. Kto má sklenú nemusí...

Kurča s šunkou a syrom
Ideálny recept na túto ubehanú dobu, za hodinku je obed na stole. A hlavne - v jednoduchosti...

Kura so slaninkou
Stehná vykostíme a nakrájame na hrubé prúžky. Cibuľu prekrojíme na polovičku a posekáme na mierne hrubé...

Prekvapenie pod krídielkom
Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom
K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny....

Májové cestoviny
Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney

Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.

Onigirazu
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...

Rezne na paprike
Rezne mierne naklepeme, okraje narežeme a osolíme ich. Slaninu nakrájame na kocky, rozpustíme, ...

Zemiakové gule s mangovou plnkou
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...

Bravčové karí
Vonku chladno, tak niečo na zahriatie sa mi žiadalo , máme radi kari a aj...