![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie krokety
Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koňakové kurča
tento recept pochádza pravde podobne z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný ale už si nepamätám
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stripsy v bezlepkovej strúhanke
Ak si občas doprajete vyprážané jedlá, vždy je lepšie si ich pripraviť doma....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šafranové guľky
Do misky si dáme mleté mäso, 1 vajce, cesnak, ktorý nastrúhame, majoránku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Onigirazu
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou
Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filé s banánmi
Rybie filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestovinový šalát
Uvarené, vychladnuté a pokrájané makaróny dáme do misy. Papriky umyjeme, očistíme a spolu so...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.