Zapekané bravčové mäso
Zapekané bravčové mäso

Bravčové stehno zapekané pod plátkami zemiakov

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. novembra 2025
Bravčové stehno zapekané pod plátkami zemiakov
Foto: Kulinární studio MAFRA

Aj z obyčajných surovín je možné vyčarovať skutočné delikatesy, z ktorých vám bude blažene na duši.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
4 ks veľké
1/2 KL
1 ks
2 PL
1 ks stredne veľká
200 g
400 ml (12 %)



Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a varíme asi 10 minút v osolenej vode do polomäkka. Potom ich scedíme, necháme mierne vychladnúť a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Bravčové mäso nakrájame na rezančeky, osolíme a okoreníme. Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a spolu s cibuľou restujeme asi 8 minút zo všetkých strán.

  3. 3

    Zapekaciu misu vymastíme maslom. Cuketu nakrájame na plátky a vyložíme nimi dno misy. Na cuketu rozložíme orestované mäso, navrch poukladáme plátky zemiakov a posypeme kúskami masla.

  4. 4

    Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 15 minút. Potom zalejeme smotanou, vložíme späť do rúry a zapekáme ďalších 25 minút. Hotové jedlo necháme asi 10 minút odpočívať a podávame.

Diskusia k receptu