Bravčové stehno zapekané pod plátkami zemiakov
mesačník Varecha, 10. novembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Aj z obyčajných surovín je možné vyčarovať skutočné delikatesy, z ktorých vám bude blažene na duši.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a varíme asi 10 minút v osolenej vode do polomäkka. Potom ich scedíme, necháme mierne vychladnúť a nakrájame na plátky.
- 2
Bravčové mäso nakrájame na rezančeky, osolíme a okoreníme. Na panvici na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a spolu s cibuľou restujeme asi 8 minút zo všetkých strán.
- 3
Zapekaciu misu vymastíme maslom. Cuketu nakrájame na plátky a vyložíme nimi dno misy. Na cuketu rozložíme orestované mäso, navrch poukladáme plátky zemiakov a posypeme kúskami masla.
- 4
Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 15 minút. Potom zalejeme smotanou, vložíme späť do rúry a zapekáme ďalších 25 minút. Hotové jedlo necháme asi 10 minút odpočívať a podávame.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu