Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...
Bravčová pečeň restovaná na škvarkách
Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...
Králik so špenátom v lístkovom ceste
Na panvici rozohrejeme olej. Porcie králičieho mäsa opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a...
Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou
Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.
Brokovnica so syrom
Nesmejte sa všetci. Pred pár rokmi sme začali pestovať Brokolicu na našej záhradke, a moja...
Boloňské cuketové špagety
Toto jedlo je vhodné aj pre diéty bez lepku, prípadne redukčné diéty, namiesto cestovín je...
Medvedí koláč
Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...
Kurací šalátik s olivami a ovčím syrom
Pri otvorení chladničky sa na mňa začali usmievať kuracie prsíčka, tak som šikovne zbehla do obchodu,...
Cukinová baba
náš obľúbený recept, v celej našej rodine a v sezóne, keď je cukina, robíme...
Kuracie mäso s rukolovým šalátom
Už odmalička mám najradšej tú najjednoduchšiu úpravu mäsa - na prírodno, preto dnes ponúkam tento variabilný...
Čínsky Manchurian po slovensky
Manchurian je názov oblasti, ktorý je ale zároveň prívlastkom pre mnohé jedlá pochádzajúce z Číny...
Hovädzie provianťáka Hrču
Žižkáreň na La Franconi sa v r. 1963÷66 stala dočasným domovom mňa a mne podobných, ...
Lasagne mrkvovo-tekvicové
Moje ďalšie vydarené lasagne :-) proste ich zbožňujem, a nemusia byť len s mäskom :-) Pôvodný...
Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy. Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky...
Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera
Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej...
Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou
Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej...
Sójové koláčiky s avokádovým dipom
Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a...
Pstruh s bylinkami a citrónom...
Môj manžel je vášnivý rybár a kedže pred nedávnom nastala sezóna pstruhov tak máme doma rybacie hody...
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z...
Ryžový nákyp
Tento nakyp robim dost casto hlavne cez vikendy . Dost sa lisi od ostatnych tak skuste nam...
Tofu s rybkou - netradične
Znova bielkovinové jedlo, tentokrát pangasius s tofu... a spol.
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...
El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.
Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom
Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými...
Grilovaný amur na cuketách
Amura opečieme na panvici a dáme opiecť do rúry na 130 oC na osem minút. Fettuccine...
Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi
Napadlo ma huby piecť spolu so zemiakmi, dopadlo to dobre :-)
Králik na cesnaku s cukinou
V našej rodine je veľmi obľúbené mäso z králika a čím jednoduchší recept, tým chutnejší...