
Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou
Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som...

Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej spisovateľ môjho detstva, ...

Bravčová panenka v prosciutte a sklovitou cibuľkou
Fotopostup nemám, ale tiež rýchly recept

Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...

Medové rúrky s karamelovým krémom .
Tento recept je veľmi starý, asi ako väčšina mojích receptov. Teraz mám na to formičky, ale...

Dvojfarebné šuhajdy
Nie často robím nepečené koláčiky, ale tentoraz sú to šuhajdy, ktoré máme doma radi.

Jablkovo-orechové pité
Tento koláčik veľmi rada pečiem , lebo je veľmi chutný. No kto by asi...

Dusený maslový losos
Porcie lososa ochutíme citrónovou šťavou, soľou, bielym mletým korením, kmínom a necháme chvíľu uležať...

Hruškový koláč z krehkého cesta
Oberačka ovocia je za nami, je na čase zužitkovať čo sme nazbierali...

Pečené kura po provensálsky
Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes,...

Skvelé višňovo-škoricové muffiny
Rýchle, jednoduché sladké muffinky so šťavnatými, kyselkavými višňami a škoricovou nôtou :-) Na výlet alebo...

Bravčové pliecko so zemiakmi z jedného pekáča
Výborne a sýte jedlo, ktorým sa zavďačíte hladným stravníkom.

Lenivý zákusok
Každú nedelu musím mať zákusok/koláč a veru občas sa mi nechce piecť. Ale keď nenapečiem tak...

Slivkový tart s orechovou posýpkou
Najprv pripravíme cesto, ktoré potrebuje odstáť v chladničke zhruba 2 hodiny. Maslo nakrájame na kocky,...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

Chutný zákusok narýchlo
Tento zákusok vznikol, keď mama chcela potešiť otca fajnovým jablčníkom, lebo on má jablkové veľmi...

Božské lievance
Tento recept mám velmi rada, je jednoduchý, rýchly ... a pripravená pochúťka je velmi chutná. Recept...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Čokoládovo-malinový tart
Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt...

Vegetariánske sushi
Sushi je jedno z mojich najobľúbenejších jedál, s rybami mi však nikdy nechutilo. Preto vám...

Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...

Jemný makový koláč
Z preosiatej múky s cukrom, margarínu, žĺtkov a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré...

Bôčiková roláda
Když můj syn před 13 lety dělal zkoušky na kuchaře, vybral si tady tu roládu...

Bezlepkové koláčiky
Poznáme moravské koláčiky veľmi obľúbene pri každej príležitosti a dcéra urobila bezlepkové a tak som musela vyskúšať...

Zemiakový prívarok
Celý postup ako pripraviť zemiakový prívarok aj s presným popisom nájdete vo videu.