Slané chuťovky
Slané chuťovky

Pizzovníky

mojaradost - bez fotkymojaradost, 20. augusta 2017

Sú výborné, veľmi rada ich pečiem u nás chutia vždy.

48
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 ml
42 g
1 ČL
1 PL
200 ml
Náplň:
1 konzerva 340 g
1 konzerva 310 g
1 fľaška
500 g (šunková)
500 g
Na potretie:
2 ks
Na posypanie:
100 g
Ďalšia surovina:
1 bal

Postup

  1. 1

    Cesto: Z časti vlažného mlieka, jednej kávovej lyžičky cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi hodinu na teplom mieste.

  2. 2

    Potom ho rozdelíme na polovicu. Najskôr rozvaľkáme valčekom natenko jednu časť na pomúčenej doske, potrieme ju kečupom, polovicou postrúhanej salámy, polovicou kukurice, polovicou nadrobno nakrájaných šampiňónov, posypeme pizza korením a polovicou nastrúhaného tvrdého syra. Stočíme napevno na roládu a pokrájame na 1 cm rezy. Položíme priečne na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom, nakoľko zväčšia svoj objem.

  3. 3

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným tvrdým syrom, do stredu vložíme olivu, necháme podkysnúť a upečieme. Teplota 180 °C 30 - 40 minút. Tak isto postupujeme aj s druhou časťou cesta. Cesto je po upečení výborné, mäkké.

  4. 4

    Náplň: Salámu a tvrdý syr postrúhame nahrubšie, šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, kukuricou a pizza korením posypeme cesto.

Diskusia k receptu

grejsy
Takéto sú fajnove,mam ich odskusane,veľmi podobné som uz robila.A tvoje su priamo na zjedenie.
zinnajdha
nie každý vie robiť dobré kysnuté, tieto vyzerajú že sú výborné. Ukladám a čoskoro urobím, keď nás bude doma veľa.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha