Foto: mojaradost
Sú výborné, veľmi rada ich pečiem u nás chutia vždy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
500 ml |
|
42 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
Náplň: | |
1 konzerva 340 g |
|
1 konzerva 310 g |
|
1 fľaška |
|
500 g (šunková) |
|
500 g |
|
|
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
Na posypanie: | |
100 g |
|
Ďalšia surovina: | |
1 bal |
|
Postup
-
1
Cesto: Z časti vlažného mlieka, jednej kávovej lyžičky cukru, droždia a trochu múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a postupne prilievame zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi hodinu na teplom mieste.
- 2
Potom ho rozdelíme na polovicu. Najskôr rozvaľkáme valčekom natenko jednu časť na pomúčenej doske, potrieme ju kečupom, polovicou postrúhanej salámy, polovicou kukurice, polovicou nadrobno nakrájaných šampiňónov, posypeme pizza korením a polovicou nastrúhaného tvrdého syra. Stočíme napevno na roládu a pokrájame na 1 cm rezy. Položíme priečne na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom, nakoľko zväčšia svoj objem.
- 3
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným tvrdým syrom, do stredu vložíme olivu, necháme podkysnúť a upečieme. Teplota 180 °C 30 - 40 minút. Tak isto postupujeme aj s druhou časťou cesta. Cesto je po upečení výborné, mäkké.
- 4
Náplň: Salámu a tvrdý syr postrúhame nahrubšie, šampiňóny pokrájame na menšie kúsky, kukuricou a pizza korením posypeme cesto.
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem:))
Ja mám doma troch chlapov u nás ide slané, aj dnes som piekla pagáčiky:))