Foto: margaretka28
Tento recept mám asi 5 rokov, priniesla ho moja mama z kúpeľov, kde ho dostala od svojej spolubývajúcej. Pečivko je krehké chrumkavé a vydrží Zobraziť celý popisTento recept mám asi 5 rokov, priniesla ho moja mama z kúpeľov, kde ho dostala od svojej spolubývajúcej. Pečivko je krehké chrumkavé a vydrží také aj viac ako týždeň, príprava je rýchla a jednoduchá.:-)
Postup
-
1
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások, múku preosejeme, pridáme pokrájané maslo,soľ a nakoniec vykysnutý kvások.
-
2
Zamiesime hladké cesto.
-
3
Rozvaľkáme a vykrojíme,uložíme na suchý plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme semienkami a upečieme kým povrch nezozlatne.
-
4
Hotové.
A kedže je to dlhodobo aplikovaný recept tak to maslo má tam svoje
miesto.Ináč by to bolo ako betón.Nevidím v tom žiadne riziko
Uložíme KK.vďaka
Slaného pečiva nie je nikdy dosť, vždy sa zíde a keď vravíš že dlho vydrží tak si ho uložím do KK, vyskúšame koľko vydrží na stole :))).......