Smotanová nátierka

zuzana105 - bez fotkyzuzana105, 30. decembra 2014

Túto pomazánku som našla na internete a videla som,že si ju každý vychvaľuje.Tak som ju vyskúšala ja a musím povedať,že je naozaj výýýborná :) Zobraziť celý popisTúto pomazánku som našla na internete a videla som,že si ju každý vychvaľuje.Tak som ju vyskúšala ja a musím povedať,že je naozaj výýýborná :) Určite ju vyskúšajte.

10
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3x375 g
240 ml




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

  2. 2

    Všetky suroviny zmiešame. Biely jogurt (3x 375g ) , smotanu na šľahanie a soľ podľa chuti. Môžete pridať to čo máte radi,napríklad cesnak alebo pažítku.

    Smotanová nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Nachystáme si misu,na ktorú si položíme sitko...musí mať maličké dierky :)

  4. 4

    Na sitko si položíme nejakú tenkú utierku a vylejeme na ňu našu pripravenú zmes.

    Smotanová nátierka - obrázok 4
  5. 5

    Potom dáme do chladničky na 24 hodín...ja som však nevydržala a vytiahla som pomazánku o 3 hodiny skôr ale aj tak je výborná :P

  6. 6

    Po 24. hodinách pomazánku buď vyklopíme,alebo len premiestnime do menšej dózičky. Ja som zvolila možnosť b :)

    Smotanová nátierka - obrázok 6
  7. 7

    Ja som si túto pomazánku namazala na buchtu a nastrúhala na ňu syr.Je super hustá..Odporúčam vyskúšať :)

    Smotanová nátierka - obrázok 7

Diskusia k receptu

braxi
vyzerá to super, vyskúšam....nechýba v smotane na šlahanie 1x240, alebo je to 1 240 :o) prajem veselého Silvestra
palo1973
aj ja ju poznám .... väčšinou pod názvom domáca lučina .... párkrát som ju už robila .... raz som vyskúšala 3x jogurt + 1x jemný tvaroh .. aj to bolo dobré ... a keďže som špekulovala zasa tak som dala 2x tvaroh + 1 jogurt a to bolo už strašne husté ... nič mi neodtieklo ... takže niekedy je lepšie pridržiavať sa receptov :-)
orchidea
Páči sa mi recept len nerozumiem, treba zmiešať len vareškou alebo ako...ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia