Tvarohové kocky so želatínou fotorecept
Foto: olinecka
Potešte svoju rodinu. Zákusok nenáročný na prípravu, zvládnu ho aj začiatočníci. Vhodný na blížiace sa sviatky.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
8 PL |
|
10 PL preosiata |
|
3 PL preosiate |
|
100 ml |
|
100 ml teplá, nie horúca |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
na potretie upečeného korpusu |
|
Tvarohový krém: | |
500 g |
|
250 ml |
|
2 bal. |
|
Želé: | |
400 ml |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo olej a teplú vodu. Do misy preosejeme múku, kakao, zamiešame prášok do pečiva + do perníka a zľahka vmiešame do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme cesto, rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút.
-
2
Po upečení necháme korpus vychladnúť, odstránime papier na pečenie a potrieme marhuľovým džemom (alebo iným), boky korpusus upravíme.
-
3
Suroviny na plnku. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, vanilínový cukor a došľaháme do tuha.
-
4
Suroviny na želé polevu. Džús dáme zovrieť. Vo vode rozhabarkujeme Zlatý klas, vlejeme do džúsu a uvaríme. Po uvarení necháme vychladnúť za občasného miešania.
-
5
Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na korpus s džemom.
-
6
Dokončíme nanesením želé. Po rovnomennom nanesení dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky...
Diskusia k receptu