Foto: sandriw
Už dlho som sa aj ja chystala, že by som upiekla nejaký cheesecake. Nedávno som si kúpila knižku „cheesecake“, po prelistovaní ktorej, som hneď Zobraziť celý popisUž dlho som sa aj ja chystala, že by som upiekla nejaký cheesecake. Nedávno som si kúpila knižku „cheesecake“, po prelistovaní ktorej, som hneď bežala do obchodu po potrebné ingrediencie. Chvíľu som uvažovala, ako skombinovať chute, no keď mi babka povedala, že má v mrazničke trocha višní, bolo rozhodnuté. Okrem toho, na sušienkový základ som nepoužila obyčajné keksíky, ale kakaové venčeky, čo dodalo koláču ďalšiu rovinu. No a výsledok? Úžasne chutný... :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pre dokonalé upečenie tohto koláča je dôležité, aby bola teplota vo vnútri rúry čo najrovnomernejšia, preto je dobré piecť vo vodnom kúpeli. Aby sa voda nedostala do tortovej (koláčovej) formy, v ktorej budeme piecť, z vonka si ju obalíme alobalom alebo fóliou na pečenie.
- 2
Kakaové venčeky si pomelieme (alebo postrúhame na strúhadle, alebo si ich valčekom rozdrvíme v sáčku) a zmiešame s maslom roztopeným v mikrovlnke. Zmes nasypeme do formy a zatlačíme na jej dno a boky. Vo veľkej mise si zmiešame smotanový syr, kyslú smotanu a podľa chuti osladíme. Trstinový cukor má trošku nižšiu sladivosť ako cukor z cukrovej repy, preto mnou použité množstvo bolo tak akurát, aby zmes nebola príliš sladká. Potom pridáme vajcia a preosiatu múku. Všetko do hladka vymiešame a nalejeme na venčekový podklad. Na vrch poukladáme polky odkôstkovaných višní.
- 3
Formu položíme do stredu vyššieho plechu a zalejeme horúcou vodou tak, aby siahala do polovice výšky formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 50 – 60 minút bez toho, aby sme otvárali dvierka. Nakoniec môžeme rúru vypnúť a ešte nechať koláč „dôjsť“ nejakých 10 minút. Necháme vychladnúť a aby nám venčekový podklad poriadne stuhol, vložíme na nejaký čas do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alena45 : S domácim tvarohom to bude určite veľká mňamka :D Ono použiť možno všetko od klasického smotanového syra (sen ja radím aj Philadelphiu či Lučinu) cez mascaropone a ricottu až po starý dobrý tvaroh. No taktiež sa dajú spolu kombinovať :)
@jarunka : nuž, o takomto čase ak ich človek nemá v mrazáku, tak jedine zavárané :D