Pečené karé

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 6. marca 2012

Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať mäso na porcie, alebo nemáte čas „čarovať“ podľa zložitých Zobraziť celý popisPonúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať mäso na porcie, alebo nemáte čas „čarovať“ podľa zložitých receptov. V piatok nás navštívili priatelia a hneď medzi dvermi mi strčili do ruky nový tanier so slovami:“ vieš čo, tie Tvoje recepty ešte ako tak ujdú, ale tanier na ktorom ich prezentuješ – hotová katastrofa.“ S ťažkým srdcom som ich poslúchol.

6
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Suroviny

1,5 kg
100 g
2 ač 3 ks
10 ks




Postup

  1. 1

    Nakrojíme karé na porcie tak ako nám to kosť dovolí.

    Pečené karé - obrázok 1
  2. 2

    Posolíme, do zárezov vložíme plátky slaniny, cibule a pridáme bylinky.

    Pečené karé - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme trochou vývaru alebo vodou a šup do pece, rúry, alobalu, pahreby, slovom niekde, kde sa dá piecť.

    Pečené karé - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky pokrájame na polovice, posolíme, pokoreníme, (ja som pridal aj čili) pokvapkáme olejom, dobre premiešame a pred dopečením karé pridáme do pekáča. V pohode ich môžete upiecť aj zvlášť.

    Pečené karé - obrázok 4
  5. 5

    Ako dlho treba piecť karé viete najlepšie vy a vaša rúra.

    Pečené karé - obrázok 5

Diskusia k receptu

pacik
Nenáročné na prípravu a fajnové :-)
zinnajdha
naozaj: mňam mňam mňam...
práve som dostala mail, že sa dá žiť bez jedla, energiu prijímať z prány. No dá sa, ale čo s tou chuťou do jedla ???
rybarkuchar
@marianne69 a vieš, že ma v prvom momente napdlo: daj tam jablká. Manželka ma však zrušila. Ona kombináciu mäso/ovocie moc nemusí. Prepáč, netušil som, že tu už ten recept je. Budem musieť viac pogoogliť v starších receptoch, kým sem niečo šupnem.
rybarkuchar
@zinnajdha bez jedla sa vraj nozaj dá žiť. Expert na túto tému je môj syn. Ale mňa sa to netýka. Dobré jedlo sa v mojom veku stáva skôr neresťou. Keď iné neresti ubúdajú tak nejaké musía aj pribúdať nie?
marianne69
@rybarkuchar ake prepac:-),ked tu bude aj 100x mne to neprekaza,kazdy sme plnili inou surovinou, aj gulasov je tu pozehnane a nic sa nedeje:-) kludne skus naplnit jablkami ani nic manzelke nehovor,ja som tiez tak nehovorila:-DDD rucim ti,ze na to ani nepride,masko ziska vybornu stavnatu chut a stava z neho,doma nam velmi chutilo a moja dcera tiez nemusi kombinaciu maso-ovocie a neprisla na to...
helca103
ja tam isto šupnem aj jablká ja mám rada kombináciu mäsa a ovocia, len pridávaj svoje recepty nech sa inšpirujeme.Každý si vyberie čo sa mu páči :-)
irenaw
týmto poteším pri vhodnej príležitosti našich chlapov :)
palokuchki
Ja chvalim aj tu pec. No a ten tanier...mas stedreho priatela s vybornym vkusom.
sovka62
Dobrý nápad, určite vyskúšam. A už sa teším na to, ako nakoniec budem ohrýzať tú kosť z karé, tam je mäsko najlepšie.
A na ten tanier si sa nemal dať nahovoriť. Ja na tom tvojom pôvodnom nevidím nič zlé, zato tento sa ako tanier ani netvári. Ja viem, viem, móda, no a čo? Klasika je klasika.
hviezdickaz
Tento recept poznam,je vyborny,maso mam napacovane marinadou,a plnene sunkou,syrom a sampinonmi. Narobil si mi take chute ... :-D
orchidea
parádne mäsko... rýchla a jednoduchá príprava, to mám najradšej...
sladkacokolada
@rybarkuchar dnes som robila obed podľa tvojho receptu, musím Ťa pochváliť, je to super mäsko, ústa mám vyštípané až do hrdla:) určite si ho ešte zopakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia