Foto: rybarkuchar
Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať mäso na porcie, alebo nemáte čas „čarovať“ podľa zložitých Zobraziť celý popisPonúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať mäso na porcie, alebo nemáte čas „čarovať“ podľa zložitých receptov. V piatok nás navštívili priatelia a hneď medzi dvermi mi strčili do ruky nový tanier so slovami:“ vieš čo, tie Tvoje recepty ešte ako tak ujdú, ale tanier na ktorom ich prezentuješ – hotová katastrofa.“ S ťažkým srdcom som ich poslúchol.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Nakrojíme karé na porcie tak ako nám to kosť dovolí.
-
2
Posolíme, do zárezov vložíme plátky slaniny, cibule a pridáme bylinky.
-
3
Podlejeme trochou vývaru alebo vodou a šup do pece, rúry, alobalu, pahreby, slovom niekde, kde sa dá piecť.
-
4
Zemiaky pokrájame na polovice, posolíme, pokoreníme, (ja som pridal aj čili) pokvapkáme olejom, dobre premiešame a pred dopečením karé pridáme do pekáča. V pohode ich môžete upiecť aj zvlášť.
-
5
Ako dlho treba piecť karé viete najlepšie vy a vaša rúra.
práve som dostala mail, že sa dá žiť bez jedla, energiu prijímať z prány. No dá sa, ale čo s tou chuťou do jedla ???
ockom pre inspiraciu:
A na ten tanier si sa nemal dať nahovoriť. Ja na tom tvojom pôvodnom nevidím nič zlé, zato tento sa ako tanier ani netvári. Ja viem, viem, móda, no a čo? Klasika je klasika.