Foto: akcenicul
Čokoládovo čokoládový ... :)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Na korpus: | |
2 bal |
|
70 g |
|
Náplň: | |
500 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
Poleva: | |
100 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Venčeky zomelieme, zmiešame s rozpusteným maslom, vtlačíme do okrúhlej formy a dáme predpiecť na 10 minút do rúry predhriatej na 170 °C.
- 2
Čokoládu roztopíme nad parou, necháme mierne vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame mascarpone, čokoládu a nakoniec vyšľahanú smotanu. Hmotu rovnomerne rozotrieme na sušienkový korpus a pečieme v elektrickej rúre 50 minút. Pri pečení ešte vložíme do rúry plech s vodou, aby sa nám koláč nevysušil. Upečený cheesecake je mierne trasľavý, čo je neklamný znak toho, že sa podaril :)
- 3
Nad parou necháme rozpustiť Nutellu, maslo a smotanu na šľahanie. Polevu následne natrieme na vychladený cheesecake a podľa chuti ozdobíme ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Žiadnu želatínu netreba.
Prikladám foto v reze, je to z inej várky :) Krájať ho treba horúcou vodou, dosť sa lepí na nôž :)