Čokoládový cheesecake

akcenicul - bez fotkyakcenicul, 9. februára 2017
Čokoládový cheesecake
Foto: akcenicul

Čokoládovo čokoládový ... :)

30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Na korpus:
2 bal
70 g
Náplň:
500 g
250 g
200 g
3 ks
200 ml
Poleva:
100 g
1 PL
3 PL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Venčeky zomelieme, zmiešame s rozpusteným maslom, vtlačíme do okrúhlej formy a dáme predpiecť na 10 minút do rúry predhriatej na 170 °C.

  2. 2

    Čokoládu roztopíme nad parou, necháme mierne vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame mascarpone, čokoládu a nakoniec vyšľahanú smotanu. Hmotu rovnomerne rozotrieme na sušienkový korpus a pečieme v elektrickej rúre 50 minút. Pri pečení ešte vložíme do rúry plech s vodou, aby sa nám koláč nevysušil. Upečený cheesecake je mierne trasľavý, čo je neklamný znak toho, že sa podaril :)

  3. 3

    Nad parou necháme rozpustiť Nutellu, maslo a smotanu na šľahanie. Polevu následne natrieme na vychladený cheesecake a podľa chuti ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

denyany
Možno skúsim nepečenú verziu, namiesto vajec dám želatínu a poriadne vychladím. Jasné, už to bude niečo iné, ale vďaka za inšpiráciu.
stanci11
vyzerá to skvelo! strašne by ma zaujímala aj fotka na priereze ;) ale chápem že niekedy sa také dobroty rýchlejšie zjedia ako odfotia :D
akcenicul
@Stanci11 (10.2.2017 05:13)

Prikladám foto v reze, je to z inej várky :) Krájať ho treba horúcou vodou, dosť sa lepí na nôž :)



Zaujímavé video z archívu TV Varecha