Dusené kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 23. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
300 g
3 strúčiky
250 ml
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Umyté mäso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, vegetu a mleté čierne korenie. Zmes premiešame a dáme smažiť na malé množstvo rozohriateho oleja.

  2. 2

    Podlejeme asi 100 ml vody a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme roztlačený cesnak a rozdrvenú sušenú bazalku.

  3. 3

    Zmes zahustíme smotanou a hladkou múkou. Podávame s cestovinou alebo ryžou.

Diskusia k receptu

Vymazať
bibicka
Práve teraz som navarila jedlo podľa tohto tri roky starého receptu a môj vyberavý syn to ohodnotil, že je to "bomba". Akurát som dala 500 ml smotany na varenie a 2 PL hladkej múky, miesto sušenej bazalky čerstvú a trochu podrveného rozmarínu, možno aj viac cesnaku. S ryžou naozaj vynikajúce, prekvapivo zaujímavá chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia