Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jogurtovo-jablkový koláč

ancicka - fotkaancicka, 1. apríla 2019
Jogurtovo-jablkový koláč
Foto: ancicka

Jednoduchý jablkový, tiež z babkinej knížky.

36
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
2 hrnčeky
1 hrnček
3/4 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1 bal.
2 ks
2 PL
trocha (podľa potreby)
1 ČL
troška
3 ks očistené, stredne veľké
3 ks
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si očistíme jablká. Na meranie objemu surovín použijeme 2,5 dl hrnček.

  2. 2

    Do misky dáme jogurt a postupne vmiešame všetky suroviny okrem jabĺk a Marina keksov. Nakoniec do cesta primiešame postrúhané jablká (na tekvicovom strúhadle). Ak je cesto prihusté, pridáme podľa potreby mlieko.

  3. 3

    Na vymastený hlboký plech vylejeme polovicu cesta, rovnomerne ho rozotrieme a na cesto poukladáme Marina sušienky. Na sušienky vylejeme zbytok cesta, rozotrieme a necháme upiecť vo vopred vyhriatej rúre. Ja som si pre istotu cesto odvážila, aby som ho presne rozdelila.

  4. 4

    Upečený a vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: