Jogurtovo-jablkový koláč
Foto: ancicka
Jednoduchý jablkový, tiež z babkinej knížky.
36
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
trocha (podľa potreby) |
|
1 ČL |
|
troška |
|
3 ks očistené, stredne veľké |
|
3 ks |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Najprv si očistíme jablká. Na meranie objemu surovín použijeme 2,5 dl hrnček.
- 2
Do misky dáme jogurt a postupne vmiešame všetky suroviny okrem jabĺk a Marina keksov. Nakoniec do cesta primiešame postrúhané jablká (na tekvicovom strúhadle). Ak je cesto prihusté, pridáme podľa potreby mlieko.
- 3
Na vymastený hlboký plech vylejeme polovicu cesta, rovnomerne ho rozotrieme a na cesto poukladáme Marina sušienky. Na sušienky vylejeme zbytok cesta, rozotrieme a necháme upiecť vo vopred vyhriatej rúre. Ja som si pre istotu cesto odvážila, aby som ho presne rozdelila.
- 4
Upečený a vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu