Foto: zabiatko66
Včera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Zobraziť celý popisVčera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Mňam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, mlieka, droždia a soli vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 6 hodín v chladničke. Potom cesto vyberieme na pomúčenú tablicu. Ruky si potrieme olejom a z cesta si natrháme rovnako veľké kúsky a tvarujeme langoše. Langoše opečieme z každej strany na horúcom oleji. Teplé potrieme olejom a cesnakom. Odzobíme kyslou smotanou a šalátikom. Z 500 g múky urobíme 12 ks langošov.
- 2
Cesnak očistíme a pretlačíme. Polovicu preltačeného cesnaku zmiešame s olejom a osolíme. Druhú polovicu pretlačeného cesnaku primiešame do kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu