Špenátové halušky so syrovou omáčkou

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 20. júla 2014

uchytilo sa to aj u členov rodiny, ktorí špenát príliš "nemusia"

3-4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 čl
2 ks
3 strúčiky
2 bal.
4-5 plátkov




Postup

  1. 1

    Špenát necháme rozmraziť, pridáme soľ, popučený cesnak, vajíčka a od oka múku, aby sa vytvorilo cesto, nie príliš riedke ale ani priveľmi tuhé, aby sme ho pretláčali cez haluškárku. Hladkú múku a hrubú múku sa snažíme pridávať 1:1

  2. 2

    Do vriacej vody naštikáme halušky a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich.

  3. 3

    Na panvici na troške oleja popražíme nadrobno nakrájanú anglickú slaninu - ja kupujem anglickú vákuovo balenú, takú kde je viac mäska, ako slaniny. Prilejeme hotové syrové omáčky a len ich prehrejeme.

  4. 4

    Omáčku vylejeme na halušky, premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

mariamka
halusky pekne, ale preco ten apettito polotovar /bohvie, co v nom je/, ved syr roztopit v smotane, mlieku... , rychla zalezitost, nak chutne jedlo, s tym kamuflovanim mas pravdu :)
vevajda
A tak ja by som dala napriklad Nivu namiesto tej hotovej omacky... alebo zeby bryndzu ?? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia