Foto: zuzlik0402
uchytilo sa to aj u členov rodiny, ktorí špenát príliš "nemusia"
3-4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Špenát necháme rozmraziť, pridáme soľ, popučený cesnak, vajíčka a od oka múku, aby sa vytvorilo cesto, nie príliš riedke ale ani priveľmi tuhé, aby sme ho pretláčali cez haluškárku. Hladkú múku a hrubú múku sa snažíme pridávať 1:1
- 2
Do vriacej vody naštikáme halušky a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich.
- 3
Na panvici na troške oleja popražíme nadrobno nakrájanú anglickú slaninu - ja kupujem anglickú vákuovo balenú, takú kde je viac mäska, ako slaniny. Prilejeme hotové syrové omáčky a len ich prehrejeme.
- 4
Omáčku vylejeme na halušky, premiešame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu